ticky-tock tock

Daisypath Vacation tickers

Saturday, November 14, 2009

rapidKL.rapidBangalore.rapidPost.

ketidakkesempatan meng-update blog.
benda yg saya belajar minggu nih:

1. THE STRONGEST TENDON IN OUR BODY IS CALCANEUS TENDON (poyo!poyo!)

2. once somebody tu kawan anda,dia memang TETAP kawan anda.

3. never EVER EVER membuat incik crushie anda sebagai BESTIE anda.if not,u're crashed!

4. learn to live your life to the fullest no matter where you are or how sucks the place u are in o how far u r from ur home or how lapar u r dengan makanan2 back home,sekian.

5. Jangan penah nak sembunyi problem from Mak.sebab Mak selalu ada correct magic words.

6. BERTINDAK MENGIKUT UMUR.

7. Hidup tak boleh lari dari masalah,tapi kita boleh tepis kan?

8. SAYA SAYANG SEMUA GIRLFREN2 saya.

9. Happiness is not something that you go after,it's something around you

10. in certain situation,anda akan lapar kalo anda tidak pandai memasak.

11.I know my TRUE circle.

12. menjadi setuden medic is not something yang senang,but still MENAREK!


haha,tu je kott.and rapid wishes for everybody too.
Dear Mr Optimus prime,welcome to my life.
Dear Nur Aminah, Siti Nur Idayu, all the best dalam exam. mNah,Aussie or India both are superb.Ayu,sila membelajar memandu,sebab nanti saya balek,saya mau jadi passenger,bukan drebar.

dts all for now,
shukria!!

ms bebel-mouth said: berjaya membuat kenduri nasik lemak harini,yeayyy!And, Incik Baba,an absolute farewell this time.I Love us the we are now. =)

Thursday, October 29, 2009

post-Bangalore Syndrome

okeh,sebelum sy menyelam dengan soklan2 BioChem yg super-banyak tu.saya sebenarnya sangat lapar.lapar weh.lapar nafsu ke?agakla..

Saya Lapar:


1.Nasi Dagey mak sy


2.Mee Derga


3.KeuTiow Iman kat Tmn Wira

4.Chicken Lasagne Secret Resepi


5.Tomyam noodles kat Noodles Station


6.Macaroni Cheese dekat Secret Resepi


7.Kailan Ikan Masin kat kday Abe


8.Nasi Goreng Kampung Iman kat Taman Wira


9.Mee Bandung Nur Aminah. (nk resepi buleh?)


10. Burger Taman Mutiara





konklusi dia,sy tersangatlah mengidam sampai rasa nak menangis.but still sy memerlukan sebijik kapal terbang untuk g makan bnda2 nih.sigh.sabar jelah..sobs

ms bebel-mouth: haha,skrg ada chai,chicken beriyani,chicken roll,kerala parotha,nasik putey,sayur goreng bla3.

Sunday, October 25, 2009

akhirnya,saya keluar dari malaysia.

ecehhh,sounds like fun jahh going out from malaysia.huehh,malaysia itu sangat indah dan santekk dan sedapp berjuta2 lemon lg.seyesly.haha,agak lambat meng-update blog.things quite hectic these few weeks.wattodo.masuk harini dah 2 mggu lbey idup di bumi bengaluru.class agak okey.kat sini lecturer super-menarek.sebab mereka tersangatlah passionate dgn apa yg mereka2 ajar.despite ada sorg lecturer yg sangat suka menghalau km2 keluar dari bilik lecture. "You like to massage ur fren.OUT of my class."."You like to study using your textbook during my class,OUT of my class."..kelakar2.yang paling menarek is kelas Dissection.every monday to wednesday,2.30pm to 4.30pm.Dissection class means hari2 kna basuh itu apron puteh (this wt d they call the labcoat here) sebab bau formalin ter-sangatlah wangi.huehhh.tp klas dissection sangatlah menarek.sebab..apa yg anda potong,itu yg anda hafal.baru ku tahu,daging lembu yg kita makan tu is actually muscle2 beliau.eheh,ketidaklaluan memakan incik lembu ya disini.

haha,kat sini,kami2 tidaklah naek LRT mahupun Komuter mahupun Monorel mahupun rapid tambah2 lagi Taxi.(sbb takdak pon,taxi tu ada laa).kami2 kat sini nak p mna2 pon,naek jaa AUTO.Auto ya kawan2.tau x macam mana rupanya auto tu?alaaa,sila menonton ceta hindustan neh..heee.yahh,naek auto sgt adventure.awal2 laa,,lama2 dh ter-immune dh kna skill pakcik auto yg bwk mcm ngn apa lg tu.tp best,sbb auto open air.huehhh,mcm la bus kat sini pon ada aircond.sorry neh,km still naek bus skolah kale kuning yg juga open-air.adoi laa,,beta rendunya aku kat Bus Uncle.

kat sini extreme ooo.sume benda dalam ceta hindustan tu boley buat.minus lah yg lari2 tepi pokok maen ciku-chak ngn boyfren tu.huehhh,reason dia sbb tadak sapa nak maen chiku-chak jee.nnt ada cheq buat jgk.ohho,terkeluar topic.yayahh,kat sini,nak g joging pon,jalan dia sgtla adventure.siap kna lintas rel keretapi lg.perghh,hindustan abehlaa.(sekali makcik tempe tu jerit2 kat kitorg sbb train dh nak lalu,perghh).ohh,kat sini ktorg pggey locals tu TEMPE.eheh.haa,lg satu.kat sini tandas pon open-air jahh.haha,tepi2 jalan pon boleyy tunai hajat.tempe2 jelahh.rasanya kami2 x penah lg kott buat bnda mcm tu.Nur Aminah,tadak istilah,"When u're in India,DO as the Indians do",okeh?

tapi afta 2 weeks ++,baru rasa.macam ni rupanya jadi budak medic.adoi~
ok kawan2,sampai sini jelaa kot dulu.nanti ai story lg neh.rendu ber-blog2.haa, kat sini ada kawan baru.baru jaa beli semalam.dekat CS (Commercial St).Dua ekor ikan.satu kale itam,satu kale putih.Umi+Baba. =)


Dear Umi+Baba,
sila panjangkan umur anda neh,
jangan perak2 lg,dok dalam bowl tu diam2.
and lagi satu,SILA JANGAN TERLALU PRODUCTIVE.
sy kekurangan ongkos mau beli bowl besar.huehh

Dear incik Mesia dan segala isi2nya,
seriesly sy ter-sangatlah keRINDU2an.sobs


dts all i think,
greetings from Bangalore,India.
thx!mwahhhx!!

ms bebel-mouth said:having Pot-Luck dgn senior2.wahh,byknya makanan!!!!!!

Saturday, October 3, 2009

Empat-Puluh-Tiga (43)

ini post saya ke-43.(baru 43,tak 50 lg.kecoh jahh)
kawan2 terbaekk sy mesti tau betapa gilanya sy kpd no.43.sy pon tak faham kenapa.so no explaination.i just like! =)

okeh,pagi tadi baru sampai dari Shah Alam.ada perjumpaan MARA dan orientasi ngokngek kat MSU.things agak stressful at the beginning sebab program start frm 9am till 11pm.tapi by the end,ok lah.haha

surprisingly,kami stay dekat wisma mais (bukan rumah dulu,tp kat Delta Inn).and begerak dari MSU ke mais guna bus uncle.hmm,sampai2 je dekat mais,sume pakat2 dok begenang airmata.wahh,rendunya dekat mereka2 yg kat Poland and CZ.sobs.cheq stay kt delta inn dgn atun,bayt,donna,nabila and el.dan malam tu,despite badan yang over letey,tp sume amek kesempatan nak tawaf mais tu sambey touching2.huehhh!
kesimpulan dia,3days stay at mais is all about reminiscing old memories,sekian.

ok,ni pulak alkisah rakan2 seotak sejahat.

huehhh,supposedly,orientasi tu abes 2hb malam.so,kami2 kena pulang keesokan harinya.namun begitu,tiba2 sy dgn nabila teroverdose homesick dan busan pulak tyme tu.oleh itu,kami pon ber-plan untuk balek awal.sbb km dh terima hakikat yg dh tak boley nak sopping dekat KL.kna balek sopping dekat QB sudey.
alasan yg laen jgk,ni dah last tyme nak buat jahat kat mesia.huehhh!
so,km pon p la beli tiket 2hb malam.2hb jugak,but still awal la sbb org laen kna naek bus balek 3hb pagi tu.mula2 ingat bermasalah,sbb En Farid sumeyl tu mintak fotostet tiket lah apa lah.by d end dapat priority advance mara kot.walawei!so kami berdua dan 12org lg rakan2 jadi org kaya (xberapa kaya) awal sket la.kecuali SAUDARI SARINA lah,sebab dia gopoh sgt balek pagi 1hb tu.(rugi la ko Sarina).mereka2 yg balek awal tu is Donna,Bayt,Suhaimi(mentang2 dpt duet ribu2,yg 40sen tu dia tinggal ja),hanne,amar,DOLLY,sarina,bub-bub,nini,dibah,beta and nabila.

alkisahnya,pd 2hbokt iaitu semalam,incik Shamsu yg super garang tu dah bgtau aku ngn nabila yg km boley balek pkul 4.30ptg(km org last balek awal)sbb tiket bus pkul 10mlm.tiba2 after abes from lunch break,terdengar saudara Juffri tgh on-call bagitau sape tah yg dia nk balek tyme tu.tba2 ja aku ngn nabila begitu berkobar2 nak balek awal (time kaseh incik Juffri).and we did balek awal.around 2pm mcm tu.and we did go to Sunway Pyramid jalan2.kami naek taxi ja stret from msu to sunway.kaya la katakan.huehhh! nak dijadikan cerita,tyme round2 kt dlm butik QS kt situ,terjumpaklah dua org budak JPA and together with them adalaa sorg budak mara nih yg kununssnya flight dia hari before tu.Che Do!wahahhaa,ingat aku ngn nabila ja yg super-jahat.ada jugak rupanya.wahahhaa,suka2.HAIL mereka2 yg lap itu!mwahhx!so km sama2 la buang masa kat Roxy,merambangkan mata tgk purse2 dalam almari kaca tu.so, Dolly,mg amek hok mano?=P

Buat baik dibalas baik,buat jahat dibalas jahat?
wahahhaa,agakla,aku ngn nabila sampai dekat delta inn nk amek beg baju around 9pm.bus pukul 10pm.ntah mcm mana teralit tup2 pukul 9.45 still kat bilik lg.rushing2 pnya rushing,tunggu taxi tak sampai2.huehhh,agak berserah dah masa tu,time kaseh kepada nabila sbb mulut beliau super masin.huehhh,around 9.55,baru la ada taxi smpy.pakcik taxi tu dh siap make fun of us dah.sabar jelaa.dh dia tahu lambat,dia x speed la pulak.huehhh,sampai2 ja kt ss17,nasebb baek bus trans tu ada lg,huehhh.skali lg kna dgn pakcik driver bus plak."bus pkul 10,pkul 10 baru sampai,pastu salahkan pemandu pulak".ayoyo,mampu tersenyum kambing ja.asalkan km smpy alorstar dhlaa pakcik.bukan slalu km wt perangai mcm nih.haha,las2 atas bus tu tetido mcm org mati sbb super penat.
moral of the story, im super-fadzliyah. =)

after super-lama tak upd8 blog,
dts all i think,
thx!

ms bebel-mouth said: u r a history and it will remain as it is until d end.i dont repeat d history,i learn frm them.tq

Friday, September 4, 2009

mengubahala..

tajuk post sgt tiada kena mengenanya dgn entry post saya pada hari yg indah serta permai ini.(busan sbnrnya)





sebenarnya,sukacita ingin saya maklumkan kepada rakan rakan yg sangat saya cintai serta kasihi bahawasanya dengan perkenan mohor raja raja bla3,,ohh,flight sy ke India dipostpone jahh.haha,frm 2nd Oct to 7th Oct.perasaan sy?feelingless.
sebabnya ialah terdapat pelbagai pros and consnya.


the angelic pros:
**saya dapat beraya dgn sakannyaa!so sy takyah bimbang tak dpt p beraya rumah Tc Noni and Cikgu Ruzaini.ahaha!

**sy jgk maseh sempat bersopping2 sbb token drpd incik Mara hanya akan diberi semasa orientasi.

**sy maseh lg sempat nk buat semua benda dlm my pre-departure wishlist.(ehem2)

**afta Orientasi sy maseh lg boleh pulang ke istana kesayangan sy nih.

**and so on and so forth.


and the develish cons:
**Abah sudah berkira-kira mcm mana mau anta sy kat airpot sdgkan Salwa dh stat PMR beliau

**sy tak kan dapat ganti camera Abah yg sy rusakkan akibat terhangguk2 semasa Island Hopping di Langkawi baru2 ini.(huehhh~)

**semakin lama lah waktu sy duduk bersahaja dirumah.(ini x kesah sgt pon)

**kalu Abah x bley anta,nmpk gaya sy kna bergerak sniri la ke Airpot. (Abah kata nk bye2 sy kt Airpot Sultan Abdul Halim jahh.apakah?)

**uishhh,sgt byk cons nya ya disini kalo Abah x ley g anta.sobs.

###tp,kalo Abah x ley anta g KLIA pon tak pa kott.sbb....SY BUDAK KUAT!!!yayyyy~

so kita tggu dan lihat apakah naseb budak kuat bernama Fadzliyah ini.yeehaaaa!!=))


ok2,enuff with me.


to zue: selamat fly ke Czech dis 17th Sept.ahhaa,itsokeh,dh 18taon ko beraya kt Malaysia,rasala beraya kt tempat laen plak..busan la asekk raya kt malaysia jahh.. *wink*

to putry dan mereka2 yg bakal berangkat ke Poland: hopefully anda2 sempat beraya di Malaysia untk kali ke-19!!mwahhx!

dts all i think,
thx!

ms bebel-mouth said: sy dh berjaya delete dh...agaknya!ngee~mwahhhx!

Tuesday, August 25, 2009

.hemo.fadzliyah.hemo.

it's been a while since i hit this page.
ahha,tonite i just cant sleep,
stupy2 things keep dancing waltz-fully on my mind.
sigh.i've made up my mind.i've made up my mind.
i keep and keep and keep on reminding myself..sigh,
and the results?
here i am,writing on dis blog at 3:o4 in the morning,,waiting for Mak to wake up to prepare sahur becoz i really need to talk to her,but i jz cant rock her up frm bed!
sigh.

and my problem is,,i wud call dis Pre-Departure-Syndrom.
the symptoms:

#feel like leleh2 thinking about d future.
#rasa sebak bila tgk adek yg even selama ni rsa nk baleng ja dia, tido dgn nyenyaknya
#rasa nk marah sume org yg keeps on asking, "bila nk fly?","nnt stdy kt mna","india?kat mana tuh?"..huehh!huehhh!
#tba2 tertanya2 balek,"m i doing d rite decision?"
#rasa emo2 bila ppl keeps on repeating betapa tipisnya peluang untk Dr2 pompuan ni berkahwen.(apakah?maaf..sy sniri pon tak faham)
#tertanya2,boley kah kalo nak gayut dgn mak every nite mcm selalu?
#tertanya2 lg,,boleyy k aku survive nnt kt sna? i mean bila kt sna i m alone,n i hv to do things on my own.really on my own.
#rasa sebak tiba2 lg
#rasa nak nangeh tiba2 lg
#rasa nk makan sume bnda yg ada depan mata.abes rusak plan diet n once again ppl keeps on repeating hw BIG u r.huehhh lg~
#habes sume mslh yg x brapa nk perlu dimasalahkan pon timbul di kepala.
#sigh sigh sigh

gamaknya ala2 mcm h1n1 plak syndrom nih.ahaha,i really really cant sleep rite now.i need to wait for Mak to wake up..*Makkk,cepatlaaaaaaa~*
rasanya bak kata A'in,akibat kurang bersosial la nih.tu yg selalu pk bnda2 mngarut nih..sigh..i dunno,myb rite myb not..(sosial ni dlm terms general,which means bergaul.sila jgn ssalah faham dgn istilah 'sosial' yg digunapakai di maktab ya kawan kawan~)

but one thing i do sure about myself is,,i do proud with my Dasar Pandang ke Timur.and m glad to be friended with the person who introduced me and convincing me to the dasar.mwahhhx!

*%#tick tock tick tock, lock the petty block,i've been mocked,but m still rock!=)

ms bebel-mouth said: US and the dasar keterbukaan.

Thursday, August 13, 2009

siti situ sana sini

maaf.sy tersgt2 laa rushing skrg.my world is turning upside down.huehh!
tp sgt2 rendu mau meng-update blog.kdg2 terasa byk sgt story di kepala,, tp kurang menyempat.ok.when everything dh cool sket,ai update nehh and membaca blog rakan2 juga..
ALL THE BEST TO MYSELF!

p/s : puasa oh puasa.


dts all for now,
thx!


ms bebel-mouth said: suka pesanan Dr Rahah.=P

Saturday, August 1, 2009

expect the unexpected.

ohh,
dh dekat seminggu x on9,
meaning dh dekat seminggu laa saya tido awal,
and bangun awal jugak (haha).
kenapa?
sbb sy g kem btn kt tg rhu sepang,
kem tu agak menarek,,
betul la kata sorg membe sy nih,,
kem ni agak seronok sbb AJK dia ialah mereka2 yg agk berusia,
so mereka xlaa kalot2 persis kem2 yg dihandle oleh kak2 o abg2 fasi..
betol betol~

yg plg penting,
xdk nitewalk dan sesi tengking menengking yg hyper,,yess!
sy sgt suka~
biarlaa kna dgr ceramah yg berjela2 pon,,
(maaf,sy tidak ketiduran sb sy dan rakan2 dok seat depan sekali.sigh)
biarlaa kena redah paya yg kale dia sgt x menarek pon,,
biarlaa kena redah pdg taik lembu pon,,
tp sy tetap suka sbb xdk org tengking2~
haha,,
kan sy dh kata,,sopan-santun itu amalan mulia!mwahhx~

yess,i'll be flying to bangalore,india on 2nd October,insyaAllah..
to my frens yg nak felayy ke poland and czech,,
all the best dear,,
take care and till we meet again~
mwahhhx.sobs~

dts all i think,,
thx!

p/s: sempat melawat tempat keretalembuatukku parking semalam..till we meet again jugakk..


ms bebel-mouth said: hmm,if you guys are meant to be together...=)

Tuesday, July 21, 2009

erk.sampai hati merijek saya..

dear Mr FB yg dikasihi dan dicintai,,

sampai hati laa merijek saya yg santekk lg baekk ini,,
sampailaa hati,,
dh rijek saya,,sy nak wt apalaa cuti dua bulan yg maha bosan nih?
wuaaa!
dgn incik FB laa sy nak manja2,,jwb2 kuiz lg,,mengomen2 lg,,bersorority lg,,
berstalking2 lg..
kalo incik FB merijek sy,,sy nak maen2 ngn sapa dh pasni?
bgn2 tdo sy nak date ngn sapa dh pasni?

sobs.sobs.wuaaaaaaaa!


p/s: incik fb,,balek laa cepat neh..rendu~

p/s/s: sebenarnya FB(kot2 sapa yg tatau-FACEBOOK) sy telah diblock.kata beliau sbb sy over-used.fine lahh..*sigh*

ms bebel-mouth said: bagus jgk tadak fb,sng proses nk mendelete skett.haha~

Monday, July 20, 2009

tak reti goreng keropok lekor!

ohh.
now i know,kenapa hantar anak anak tu termasuk dgn pengorbanan yg parents buat.(bg parents yg anta anak anak sniri lah,tak baleng jaa dkt pacik macik bus/van tp yg tu pon konsider berkorban jgklah,,in terms of moneyy,tp disini ingin bercakap pasal yg berulang alik anta amek anak sekolah,ok?)
okay,kenapa saya tiba2 nak cakap pasal nih?
sebab saya dah tiga hari saya bertugas sebagai driver,sebab mak ayah saya balek kelantan,,tok sakett.kenapa sekarang baru saya sedar? sebelum nih memang saya tau,tapi saya tak rasa.tapi sekarng saya rasa betapa renyahnya mendrive2 itu.
bukannya saya tak biasa drive jauh2 or byk2 kali.selalu.selalu sangat..(dating ngan kawan kawan jelah).tapi x penah la pulak saya amek alih job abah.
anta adek g skolah pg2.then amek dia petang2.pastu ajak p makan,balek2 makan tu sampai ja kt depan pintu rumah,adek tu cakap,"lo,sy lupa after an hour i got my tuition class,hee".(apakah?)tapelaa.anta g tusen,ambek tusen pulak..it may sound typical,but for me it make me think.Abah tiap2 ari dokk anta amek kami kami skolah mesti double triple trillion penatts kan?*sigh*

tapi saya tahu,Abah tak kesah pon,and i bet abah2 orang lain pn tak kesah jugak kan?haha,a friend once told me,kalo wat something tu dengan secebis kaseh sayang,,agak tak terasa laa penat dia.same goes tu my own Abah i bet.=)

gi amek sekolah + tusen.tak kira lg yg tiap-tiap minggu bertandang ke beseri untuk menatap wajah ai santekk lg manis ni kan?wuaaaa!*sobs sobs*.jauh jauh.

tapi kan,tapi kan,orang yg di 'jemput' hari2 tu pulak,make an effort lah bg hilang sket penat orang yg drive tu.atleas naek kereta o moto pon,,tegow laa org yg drive tu.buat2 lah ramah tamah sket even tiap2 ari pon mmg pandang muka yg sama.sbb saya baru je perasan,mmg sgt penting pon anda bersembang2 dengan orang yg men-drive itu.atleas senyum pon jadiklah.hilang saket2 bahu memusing-musing stereng kereta tuh.(over pulak kan?=P)

hee,tu jelahh benda yang saya nak membebel kali nih.tak mau taip banyak2 sebab bahu kanan saya saket.tak tau kenapa.lately pon asek tidow awal jahh.sebab penat kott.tapi bagus jgk sbb boleh bangun awal.(yayy!)..anak dara tak elok bangun lewat2 kan?hikhik.=P

ohh.next monday ingin bertandang ke sepang for my btn.baju2 x packing lg.terasa kemalas-malasan sebentar.hee,tapi tape,slow slow lah.ingin mengisi borang busan tu dulu.eytte!

dts all for now i think,
thx!
**maaf tittle entry xda kena mngena pon.=P

ms bebel-mouth said:proses mendelete masih diteruskan....*deleting*

Tuesday, July 14, 2009

lao shi.

ni hao.
wo shi fadzliyah mei li.
hao jiao bu jian aa!!!
xiao haha (typical sggh!adoi~)

wo yao hui lai wo de hua wen shang ke le.
zhen de bosan.aiyyo~
ehh,
xing xing xian sheng,, zai jian aa.wo bu xi huan ni.zhen de bu xi huan ni.yin wei,wo bu ming bai ni.aiyo,wo xiang wo men shi peng you aa,but ni..haihh~
tou tong(dong?)..haihh.sou yi,wo yao shuo,,zai jian he pai pai.
wo kao shu ni..ni yao wo ni lai aa,wo bu yao qu.xiexie.(hikhik)


**tudia,,dok mngarut pa xtau.padan laa muka..Mak suruh sambung kelas chinese tamau,,busan laa kunun.ni dh abeh busan dok kt umah baru tingat nak sambung balek klas..haha,,mnah pon pesan dh aritu..baekk.baekk.hamba patuh.(haha)..tp insyaAllah laa after btn ai sambung.kalo sambung skrg takot rugi plak..so,after btn ok?haha.lao shi,wo lai le!!!

dts all i think,,
xiexie!

bebel-mouth xiao jie shuo: bu de bu ai~

pesanan-kepada sesiapa yg tiba tiba terpaham benda kat atas tu,,sila buat buat tak paham,ok? ;p

Monday, July 13, 2009

two roads.

when it comes to choices that we have made in our life,there are big sighs heard here and there.everybody utters the magis phrase,"if i could turn back time to ....".but still as a humble human being,we certainly cannot do that,rite?

so,apa yang kita boleyy buat?haha,bak kata putri,kita ikot rentak dia je lahh.mcm kita sail jugakk.(lbey kurg mcm tu lahh,xberapa nk paham sgt..:p).
talking about making major decisions,ada ke choice yg sy wt n sy menyesayy?rasanya,alhamdulillah,up until this moment,,tade sgt rasanya..
tp kalo nak ingat balik,,penah dulu satu tyme,wahh,sgt menyesal kot tinggalkan sultanah asma n g mrsm beseri.haha,sgt2 lah down tyme tu. tp i found this wise words time baca2 RD,'make a single choice and discover the life you are meant to have'.simple kan?tu lahh,lepas pk2 balek,tadelaa nyesal sgt bla i chose to stay in beseri.i am what i am now because of the road dt i chose.semua orang pon cmtu gk kan?kan?

tu lahh,xguna jugak kita nak menyesal over over pon.once kita dh chose dt particular road, why dont we just upgrade the road?make it the best road ever so that we wont regret of choosing it?kan?so, kalo awal2 tu kita jalan kaki je kat road tu,,why dont get urself a sports car.then tukar road tu dari jalan tanah ke jalan tar.get to know ppl on the road because those are ppl that are meant to get to know you.who knows ada among those ppl dt are meant to accompany you throughout the journey.who knows rite?tudia,byknya analogies..hee~

but the key here is,dont forget to do solat istikharah everytime you need to make major decision.InsyaAllah dpt la petunjuk yg baekk.haha,,(beceramah la pulekk,hikhik).

konklusinya,bak kata akhtar,,apa apa pon yg kita kna face,layann jahh.jangan dok layan perasaan tu sgt.nnt tak ke mana (dgn garangnya beceramah dkt sy).hik3,,tapelaa.everything happens for a reason kan?adelaa hikmahnya tu..bak kata ayah putri jugakk,,kita nk berubah dlm hidup or kita nk hidup dalam menyesal?pick one..haha,,suka sy becerita pjg2 psl decision dlm idop nih..sbb dulu pon sy pnh jd mangsa penyesalan diri sendiri.but at last,i realised, yess,,certainly everything DO happen for a reason.

finally, i want to thank Abah sebab bekeras sgt2 nak sy masok beseri satu masa dulu and thanx to Mak for always being there when im in the middle of nowhere.haha,,kawan2 mestilah kan?xoxo.mwahhx!

**terasa mcm menang oscar la pulekk,haha!






ms bebel mouth said:remain silence and keep watching. =9

Wednesday, July 8, 2009

knocked down.


"sometimes love comes around and it knocked you down,
just get back up when it knocked you down"


how to get back up?idk..asked yourself how you manage your love life..


cukup stakat itu.xdak maknanya cakap pasal cintan cintan ni byk2.
nnt makcik sarimah ckp,"gilo jatey" (gila lelaki)..kah3,,


hanya menaip sekadar menghilangkan rasa bosan.haha,,
tgh ym dgn sorg kawan nih sbnrnya.
dia sdg becerita ciri-ciri wanita idaman beliau(eceyy!)..
aku rsa mcm sama jaa taste lelaki2 nih.sama je kann?haha,,
tp tu sume taste jahh,ai rsa kalo official wifey tadaklaa ikot taste tu sgtt.kan?
tulahh,,tadi igt kan nk listkan taste lelaki2 nih,,tapi dh di-warnkan saudara tersebutt.so,i'll keep them to myself jelaa.but one thing i wud like to share..

to girls out there,besides y'all fell for the guys head over heels,do learn them.study them the way they study you..jgn dok cinta cinta buta2 jahh..that way,you can join them playing the game besides being played.get it?

adoi.kalo makcik sarimah baca nih..haha,,abehlaa ai.tp tu lahh,,bukannya xbaekk mereka2 ini,,tp kita pon kna jd lbeyy baekk kan?ni salah satu back up laa..haha,,
ala2 terisi jugaklah my cuti,bergurukan sensei J.haha,,sory xleyy share2 my sensei,he's for me jahhh.kalo nak go and find ur own sensei.okies..xtido dari semalam kott..adoi

dts all for now.girls,,study nehh.mwahhx!
thx!

ms bebel-mouth said: pretend mem-pretend amalan mulia!haha~

Saturday, July 4, 2009

cuti oh cuti.

inilah manusia.
kalo masa sibuk,,mulalah teringat cuti itu best..
tapi time cuti,,punyalah bosan,,sampai rasa masa tu merangkak jaa.
Rasulullah s.a.w pon dh kata,,"Ingat Lima Perkara Sebelum Lima Perkara"..
ok.ok..


rasa di hati nk mntk keja,,tp masalahnya,,tiada transpot ke tempat kerja,,
lesen?mmglaa ada,,but still keretanya?see.
ohh,,motor?haha,,sy tiada lesen motor,harap maklum..
inilah padahnya..tidak super-multi-talented.adoi2~
so,,plan untuk job-hunting:K.I.V

************************

awal2 tahun lagi,,niat di hati nak belajar masak.oitt,,saya dah boleh masak dah sikit2,,sikit jelaa,,but still boleh laa kan.sekali lagi sy tidak super-sedap-pandai-masak persis nur aminah,,but still masih boleh..lauk yg sy suka masak?ehemm..incik kacang-panjang-goreng-tiram-telur..adoyai,,panjang sungguh namanya.haha..gulai?tomyam?masak lemak?sup tulang?ahha.maaf,,sy masih tidak mampu memasak mereka.tapi,,sy akan cuba belajar..sebab mak kawan sy kata,kalo tak pandai masak nanti hasben halau.ya kah incik hasben?adoi.
kenapa saya tadak mood nak masak?sebab kalau saya masak,saya nak makan.kalau saya makan,abehlaa misi saya.see?
so,,plan untuk belajar memasak: K.I.V

************************

lagi,,saya juga plan nak abeskan waktu cuti ni dgn berpoya-poya.aktivitinya,, on9,nonton muvie,,kuar ngn kawan-kawan,,on9 lg,,nonton muvie lg,,kuar ngn kawan2 lg,,but still here's the problem..

1. On9 - apa lg yg mampu sy buat bila sy on9?Fb?Blogging?Youtube-ing?haha,,saya dh start rasa bosan dah nih (sbb tu laa terhasilnya post ini)..abes nk wt apa lg?adoi.adoi.sy malas nk nonton drama korea sb kna upload.malas,tahu?

2. nonton muvie - movie kat laptop sudeyy.tatau kenapa,,tiada mood unt tgk.td tgk ironman 3/4 jalan,,pastu kuar minum air,,xsmbg2 balek dh.nk tgk muvie kt wayang?ahha.anda perlu drive ye k cinema atau didrivekan..malaslaa.dhlaa xberjodoh dgn incik optimus prime.biarlaa.

3. kuar ngn kawan2 - yg ni masalah.kwn2 sy cuti xsma ngn sy.lg pulak,,sy tidaklaa sgt rajenn untk intbiu smua rakan2 yg ada untuk tnya mereka free atau x..lgpun kalo t alorstar ni,,nk date kt mna jaa..alorstar mall?cp?pc?..xmnarek pon..(muka xbersyukur)..kalo jalan2 kt sunway ke mid ke TS ke best gk.atleas bley sopping cardigan..hik3

so,,moral of the story,,poya poya juga: tidak bagus..

************************

plan lain..emm,,haa!berjalan-jalan mencari buku.yess!yahh,,i need a good book for my soul.yahh,,cant live without books..not anat,genetic o orga chem books here,TQ..but jz anything necessary for starving soul..haha,,buku resipi ponn boleyy..so,,kena kluar ke popular(popular je ada kt as nih) mencari-cari buku.alohh,,perlu drive juga..but still,,kna wt jgk,,kalo tidak,,menggila laa ai nk tggu abeh cuti nih.adoi..
so,,plan untuk mensopping incik buku: yess!ASAP!haha~


inilah syndrom2 manusia yg dh tatau nk wt apa dh..bila Allah bg nikmat kelapangan,,mcm ni pulakk..kan?xbaguss.xbaguss.bersukur jelaa..but still,,xkan nk abeskan masa 24hrs a day,,dgn tdur2 dan membuang masa..kena wt smtg yg mnarekk jgk kn?haha..

ok,,penat dh kott membebel byk2..lg sy terasa rendu semua org..
(jeles kwn2 yg bekerja)..adoi.

oklaa,,
dts all i think,,
thx!

ms bebel-mouth said: kalau nak seribu daya,tanak seribu dalih kan?haha,,penatnya menulis post dlm bahasa baku.wuaaa!

Tuesday, June 30, 2009

ALL THE BEST.

haha,,no.im not going to use 'gudlux' anymore.
thx to a fren back in Mesir.haha!

yes, im going to 'launch' my mission starting from tomorrow.
the duration? i aim to see some improvement b4 my BTN.
my mission? my mission? my mission? *sigh*.NO! *LOL.*

MY MISSION IS........
no,let me keep it to myself..
what i need is just your doa and support for me,,series!
im jz doing this for my own self,,to win back what i had lost longgg time ago.(eceyy,,tragis sggh bunyinya)..but still,,i need to win this battle.wuyeahhh!

so,,dear fadzliyah,,

ALL THE BEST to you,,
never hangat hangat tahi ayam,,
say byebye to incik macaroni cheese,,
and jia you!
mwahhhx!

dts all i think,,
thx!

ms bebel-mouth said: hari-hari tido lambat,,mata pon bengkak!haha~

Monday, June 29, 2009

holidays?

nothing special wf my holidays though..
aritu pulang k kelantan,,kunun2 mau melawat tok we yg sakett,,
(alhamdulillah,tokwe okay jahh) bt still,,
i would like to sayy,,BESSSSHHHHH balek klantan dis time,,
sebab?sebab?
haha,,
abah bwk jln2 g uptown aka wakaf che yeh,,
abah bwk g pasar siti khadijah (batek besh!),,
abah bwk g pgkalan kubor,,
abah bwk g town tumpat,,
pathetic am i??haha,,tulaa pasal,,apalaa yg ada kt tmpt2 nih,,
tp mmg sy xpenah jejak kaki pon kt sni,,
betol..19 taon idop,,kalo sy balek klantan,,umah ayah,umah che ngah,umh mcik yam jelaa tmpt tujuan..nothing else.haha
kasihan sy..

nk lg cerita kasihan?
MSU mmg cakap serupa keling..(tiada unsur racist d sni),,
kejapp kata rsults kuar 29hb,,kejap 2hb,,
dok p mai,p mai,,xkonfem2 jgk,,
las2 ai p airpot tuka date flight n kena penalti,,
PENALTI ya kwn2,,rm120 plak tu!wuaaaaaa!!!!
MSU ni,igt sy kaya ka?blanja laa blanja laa,,
tupp2 td,,rafi anta msg,,results kuar arini,,
see? putey mata laa sy,,xsenang dudok persis kucing,,hamster,,arnab mau beranak,,haihh..
kwn2 rmayy dpt 4felatt!(star!),,taniah kpd mereka,,
tp sy?tatau lg!!sengaja jaa tmau mengekol,,
wtpa nk kol,,rugi jaa duet flight yg bganda2 tu,,
so kita tggu jaaa,,kasi xtra bedebar sket,,haha,,*muka stress*

nak lg cerita sdeyy??
sy frust menonggeng.tu jaa nk ckp,,
bt still sy xpaham kenapa sy frust,,
padahal xda yg berubah pon kalo nk compare ngn before2 nih,,
bt sill,,kali ni xtra terasa,,
so wt to do,,
*u loss me,my fren.it's ur lost!*

lg cerita?lg cerita?
haa!up until now,the very moment,,
sy mmg xberjodoh lg dgn incik optimus prime,,
(sorry,,i'll go for optimus prime not bumblebee),,
asayy nk date ngn sapa2 jaa,,adalaa aral yg dtg melintang,,haihh,,
muka ai mmg muka xdk jodoh ka?adoi!
haha,,tp tapa,,kalo susah2,,nnt heret jaa ameer yg dajah satu tu g tgk,,
settle masalah kan?haha

dhlaa..tanak citer byk2,,jz nk bg credit to some frens..

dear..
#donna,putri,zue: congratz sbb dpt 4flat!
#aton: congratz dpt 3.92
#hanum: thx sopping baju kt ai kt endon + jd jambatan ai!
#mnah: thx for always being there (terharu!)
#baba: babai~
#fadzliyah: rmember ur promise to nabila..(show him!bebehh)
#hatta: now i know smtg about u..

i think dts all for now,,gudluck to kwn2 yg x amek results lg including myself,,taniah to kawan2 yg dpt results baekk punya,,looking forward to see u guys kt btn,,missing everybody heavily lately,,mwahhhx!

dts all,,
thx!

ms bebel-mouth said: everytime it must be d same reason, the same old lame reason..i'm tired of it..seriously~

Monday, June 22, 2009

bila anda niat tidak baekk..

bila anda berniat x baekk,,jadilaa serupa sy semlamm,,
niat di hati nk kenakan org,,
las2 diri sniri yg kekantoian,,
sgt tidak bagus,,
malulah sy seketika,,
tp boley lg berpura2 sgt kool,,
serupa tidak kantoi apa2,,
tp dlm hati tu,,
"wuaaaa!hanum,ko aa neh..makcik betol!"
semalam boley lg berlagak x rsa apa2,,
bangun pagi td,,tba2 rsa geli hati dan gelak persis org gila,,
gila laa sy..maluuuuuuuuuuuuu~

moral of d story,,
jgn maenn sama api,,
kalo takot kena panggang,,
jgn berumah d tepi pantai,,
kalo anda tu spesis yg x suka pasir melekat2 kt kaki,,
faham??

haha,,tahlaa,,]
semalam baru sy tahu,,lma dh sy kantoi sbnrnya,,
lama dh,,igtkan macho bley maintain lg,,
tp abeh dh,,haha,,
tapa2,,
lesson learnt:kalo nk dpt org yg kita suka,,makesure suka dia senyap2,,
meaning totally senyap2,,bukannya husmet anda tahu,,jiran rumah sebelah anda tahu,,
klasmet anda tahu,,membe2 laki anda pon tahu,,makcik kt restoran tu pon tahu,,
kalo agk2 ceni,,mmg melepas laa..haha!

sy kool,,sentiasa kool..haha,,
p/s: zue,,aku rase aku dh tergolek smpy ke tgkt basement kot..da x mmpu merangkak,,mengensot pon dh x mmpu,,sekian.

dts all i think,
thx!

ms bebel-mouth: sy tetap sebuah jambatan.

Sunday, June 21, 2009

lucky stars..

two days visit to shh alam -> besh!
even kinda of penat,,stress xstdy for test,,
nebes intbiu (tp xdk pa2 pon actu),,sesat tgh2 KL,,
kena gigit ngn kasut (luka kot~),, kak ira merajuk(sory sgt2),,
atun drive scarily,,penat menekan brek kt federal,,
tp sume2 tu sgt2 x jadi hal,,sbb bnda besh lg byk!haha,,
biar cek list,,biar cek list..
haha


*dua2 hari bajuku sedondon dondon..(x plan pon neh~)

*dpt drive g MSU (setaon xmrasa naek kreta g MSU,,naek bus uncle jahh)

*dpt drive g demc (yayy!)

*dpt tgkp gmba ngn keretalembuatukku~

*ku dan husmet2ku dpt g mkn kt JJ w/out byr duet taxi!

*jln sama2 ngn baba? (ngeh3)

tu je kot rasanya,,haha..most importantly,,dpt jmpk donna,,atun,,zue,,bayt,,putri,,aisyah,,nabila,,hanum,,
driver keretalembuatukku n bla3..

haha,,afta dis..membuang masa jelaa kt rumah..
haa,,test ngn intbiu ok jahh,,
to a'in: seronok sbnrnya aku nearly kantoi cheating ngn ko..mwahhaha!
ko kna blaja ngn meon weh.dia x kantoi pon..dhla over gla menipu..ceytte!
haha!


looking forward to meet everybody during BTN..hopefully sume org join..hee~
mwahhhx!

# moral of d story: jgn maen2 ngn cadaver kawan2..x bagus,,x bagus~

dts all i think,,
thx!

ms bebel-mouth said: merangkak naekk anak tangga??mampu kejar zue k??adeyy~

Monday, June 15, 2009

new me.new look.

new look for my blog i mean.
not me.haha.
nearly two weeks at home.
nothing really interesting..
hnya berjalan2 k uitm merbok bersama aminah unt bertemu dgn milya,,
lg menonton muvie bersama nur aminah d asmall.
lg mkn spaghetti yg nur aminah buat.
nur aminah?yelaa..sy ada dia jaa.haha

haha.
skrg sy sgt berusaha unt mengjegeyy mata
unt stdy bnda2 alah for entrance xm.
adeyylaa..xde contoh soklan mcm czech o poland kah?
ni sy x suka MSU nih,ni xsuka MSU nih..
dhlaa sr ktorg xyh sit for entrance xm pon.
x aci!

sgt ke-blurran skrg.
looking forward to menumpang kaseh d umh putri weekends nih.
wish semua husmetku ade kt sne.
rendu!aritu x sempat nk say proper bye-bye..
mak laa yg kidnap ku awal~
adeyy~

ok.
for my mara frens,,gudlux entrance test+intbiu.
to nur aminah,,slamat balek SEKOLAH.
to farisfaris,,getwellsoon.(jangey kekcah,ile macho~)
to alwy,,slmt brangkat k cheras.
to roneza,,slmt pulang k m'sia!
to kwn2 ku yg menunggu upu,,gudlux jugekk.
to baba,,i miss keretalembuatukku~

dts all i guess,,
thx!

ms bebel-mouth said: sakit bahuuuu~

Friday, June 5, 2009

i miss blogging like hewl!

long time no post.
been busy with final lately.
so x menyempat nak update blog.
haha,im spending my last days in shh alam,,
lusa suda mau pulang k as,,
wuyeahhh!
tp 19th june kena mai balekk,,
entrance xm sma intbiu laa kununss,,
nnt 29hb kena mai balek jugakk,,
amek results laa kunungg,,
ni ai xsuka psayy MSU nih,,
sponsor duet flight laa,,
sila.sila.

alrite.going to miss everybody here damn much!
nnt ai balek rumah ai wt post tribute to MSU ppl,,
haha,,
skrg tamau lg,,
penin kepala snd konpius,,
(i givup baru u tau!),,
alrite,,, smpyy d sni sudeyy,,
(kepunan ilg sudeyy),,
zai jian~

dts all,,
thx,,
mwahhhx!



ms bebel-mouth said: ntahlaa ai x paham~

Thursday, May 21, 2009

sy sebuah jambatan...

ini kisah sy,,
yg secara xsengaja berfungsi as a jambatan,,
bukan sengaja2 sy mencari pasayy,,
tp dh jodoww sy jd jambatan,,
nk buat mcm mna??
haha~

tp jambatan sy jauh woo,,
smpy ke Mesir nun,,
agaknya mmg org Mesir ngn org Malaysia nih
bermasalah kot,,haha
sapalaa yg sudi jd jambatan sy..
(smbeyy muka berkerut2)
ok,,wish them all the besh~

im going to sit for my final in 8 days time...
ladies n gentlemen,,
8 DAYS TO GO!!
dan sy,,maken malas dan berserabut..
mak sy kata,,
sy nih slalu angau time nk dkt peksa,,
angau??time bla pulakk anakmu ini angau,,
haha,,sy tidak angau,,(finger-crossing),,
tidak2,,sy tidak angau~

td ada kawan sy di UM sna
bgtau sy yg dia dpr 4felatt..
wahhhh!taniah2,,wish ai bley ikot jejak dia,,
if x start skrg,,bla lg kn??kan??
mak sudah pesan semalam,,
apa2 pon,,sila kejar tittle tu dlu,,
bnda laen set aside first,,
ohh,,bkn tittle DATIN o PUAN SRI ye kwn2,,
DR,,DR..
(aye aye captain!)

emm!sy sudah bersemangat skrg!
jia you!
sy nak felayy k India!(india sudeyy)
haha,,sy juga nk menuju puncak!
yg x pntg tu,,
tapa2,,sy gulung2 n smpn tepi dlu,,
nnt kalo sy tringat sy mai kutip balek,,
kpd kwn2 pemberi semangat,,
trimas!i crave for d support so much!
mwahhx!


SAYA IALAH FADZLIYAH YG BARU!!
p/s:
#sy berbgga dgn service sy sbg sebuah jambatan~
#rmayy junior mktb dpt msok KMB..bertuahnya..taniah!jgn sia2 kan chance anda unt felayy k UK!gudlux!


oklaa,,
dts all,,
thx!


ms bebel-mouth said:addicted to only one-yellow card~

Friday, May 15, 2009

pelabuhan udara oh pelabuhan udara..

thx paan!
haha,,jln2 di pelabuhan udara smlm sgt besh,,
evn smpyy2 kt umah tu sy pening yg amat,,
haha,,smua yg anda ceta psayy flight tu sgt btoy!
bnci,,tmau naek dh..
haha...

seronok berdate d Big Apple,,
even ai rsa nk mati kekenyangan menelan donut2 tuh,,
haha,,tp tapa,, besh...
kranya x sia2 aa prektis mg (mung) slama nih,,
ai pon impressed! *mata bersinar2 kekaguman*
haha,,series atie x rijek ah kalo mg ajk dia date,,
haha!

jz to say thx sb sudi menganta dan mengedate bersama2 ai d pelabuhan udara,,
haha,,dpt jimat duet taxi,, round2 Subang lg (itu pntg!),,
haha,,okeyh,,
pening pon x ilang2 lg..

p/s: gudLux y'all yg amek entrance exam ke Czech n Poland...usah ditnya mengapa ai x amek,,sbb i dont hv any ans for dt,,instinct jahh... insyaAllah kalo ada rezki,, smpyylah anda2 k Czech~
gudLux!!kalo x lps, jgn sdey2,,kta date sma2 d India plak,,wuyeahhh!

*sometimes an instinct can be a sign,rite??*

oklaa,,
dts all i think,,
thx!


ms bebel-mouth said: nk jmpk bakal hasbenku d India kot..haha

Friday, May 8, 2009

speechless,,thoughtless,,hearless~

aaaahhh,,
do i have to let the butterfly go??
haha,, im suffering..
i wish i can sit back far behind,,
watching the butterfly flying,,
i think i can survive,,
but somehow i can feel the butterfly
waving bye-bye to me,,
i sit as my tears start to fall down,,
those memories between us keep on playing,,
ohh,,sayangnya...
what should i do??
i miss the butterfly,,
i kind of tired pretending i can forget
the butterfly,,
"little butterfly, can one day we meet again??"
without a glance,, the butterfly keep on flying,,
i know the answer right at the moment,,
all the sweet dreams and hopes seem to fall apart,,
ohh,,sedeynya..
i get up,,
still watching the butterfly,,
wiping my pants and hands,,
waving heavy bye-bye to the little butterfly,,
"i'm going to miss you",,
i turn myself around,,
and suddenly............

**********************************************************************************

wahhhhhh,,,banyaknya butterfly cantekkkkk!
KEJARRRRRRR!!(sambeyy berlari mcm nenek kebayan),,
haha,,this is the story of her...


~THE BUTTERFLIES CHASER~

oklaa,,
dts all,,
thx!




ms bebel-mouth: x penat ke asyek kejar jee?? tangkap x penah pon..
'the-butterflies-chaser' menjawab: penat2,, tp itu hobi sy,,apa boleh buat..haha



Saturday, May 2, 2009

sorry naek lorry!

sorry seems to be the hardest word??
sometimes sorry seems to be the most annoying word-ever!
kenapa saya cakap serupa ini??
sebabbb.................................

ada orang yg sgt tidak menarik yg slalu menyebut sorry kepada saya padahal tadak apa2 pon yg patot dikata sorry pon yg membuatkan saya rsa nk marah macam dia tu sgt bagus dan membuatkan saya ni nampak tidak menarik sangat benci dan busan!fuhh!
ngerti??
adeyy,, tolong laa,,i hate the sorry-for-no-reason so much!
kadang2 saya rasa macam nak sekeh jaa orang yg ckp sorry xpasal2 neh....
i feel like a jerk!totally jerk!

contoh2 dia:
# "fadz,sorry to say,untuk repot **** hang kena wat results ngan discussion bla3...."
--->saya ni pemalas sgt kah smpy 'sorry' sy kna wt discussion??sdeyy ai~

# "palyah, aku nonton midnight movie mlm neh,xsempat nak balek...sory neh.."
--->yg ni tanpa segan silu saya mensnapped,"aa??napa nak sorry plak??bkn ada pa2 pon..",dia igt dia asben ai ke sorry sbb x balek umh??wuaaaa!tidak sukaaa!

# "kitorang x join kot korang gi SACC,,sorry tau,,sbb kitorang nak g anta dobi..sorry sgt2..."
---> bg saya dh cukop laa gtau x bleyy ikot,, bukannya dosa sgt pon kalo xjoin smpyy kna cakap sorry...aihhh~

# "fadz,,nak mntk tolong belikan kek untk ****,,tlg tau..sorry tau..."
---> ini pon hairan jgk,,supposely 'thx' laa,, apa nk 'sorry' plak!

sepatutnya:
# "opps,sorry2...(terlanggar beg)"
---> yg ni mmg patotlaa,,dh p langgar beg dia,, ckp laa sorry..tp kdg2 yg ni tau plak wt bodo...aishhh!

# "ehh,,terampas boyfren anda!sorry2~"
---> hahh,,yg ni mmg nak naek lorry,,wachaaa!*wink*

# "makcik, mintak maaf (sorry)..seat kt sni dh penuh,,"
---> tp slalunya tamau plak guna sorry,,nak jgk guna 'excuse me'..adeyy~


rasanya penah terdengar satu sayings ni..tp dh x ingat from where and from who...
it says something like,,"jangan terlalu menggunakan perkataan maaf dan terima kasih kerana pada suatu tahap perkataan2 tu akan jadi tak bernilai"...
moral of the story,, USE THE WORDS SORRY WISELY!!!
paham??


oklaa,,
dts all,,
thx!


ms bebel-mouth said: apalaa,,sian saudari sory~

Wednesday, April 29, 2009

and i choose...

i choose u, JIMMY CHOO!

haha,,let me keep the answer for myself,,
but certainly,, i chose something,,
thanks to everyone for their compliments,ideas,laughs,ramblings,mamblings and advices.. i took them all into considerations...
lately,, i'm finishing a book- He's Just Not That Into You (dibelanja oleh mak)..
it somehow make me realised something,,
then again,, let me just keep it to myself..

okeyh,, no more tapping,,
i'm turning into a new leaf,,
sort of happy with my new self,,
wish me luck, okeyh??
luv you guys,,
mwahhhx!!


ms bebel-mouth said: dh anta keretalembuatukku gi kedai besi buruk~

Thursday, April 23, 2009

A or B??

sometimes in this life we have to choose...
i hate it when i have to choose and i just have two options...

nak makan burger or nasik??
nak g naekk rapid ke taxi??
nak kol ke xyah kol??
nak buzz dia kt ym ke nk tggu dia tgoww??
nk g duduk digi library ke lebrary msu??
nk tdoww ke nk study??
and the list goes on and on and on....


*******************

and last night,,
i got involved in this conversation.....

prettygirl: bla3....(dia berleter apa dh..xpntg pon)..my sis going to leave me..she's going to stay in NY...she's working for UN..
all: really??
1234: what did your sis do for a living??
prettygirl: before this she's an ED (executive director)..currently she's finishing her book...
all: ohh yeahh??
prettygirl:..smiling..dia slalu dpt letter dr PM..tp my sis ckp dia taknak involved dlm politik M'sia...scary!
1234: ohh,,dulu time kt U dia amek kos ape??
pretty.girl: political science
putri:kalo amek kos2 mcm nih and dpt path yg btol,,bertimbun2 laa kta bley wt duet..duet masok cm air jaa...
all:betul2.. (dlm kpala-UM,,USM,,UKM)
1234:dulu ur sis stdy kt mane??
prettygirl:harvard...
all: (jaw-dropped!)OMG!HARVARD??u mean HARVARD-HARVARD??
prettygirl: haha,,haah..harvard..tp b4 tu die stdy kt princeton...

after that 'jaw-dropping' conversation,, all of them keep on mamblings about prettygirl's sis...OMG!!the real Harvard...fyi,,her sister study in Harvard using JPA's scholar...


**********************
sebenarnya,,bukan nak stress psal kakak dia study kt Harvard sgt pon,,,
tp for me,, studying in Harvard is a real big thing..no doubt!
rasanya kakak dia skrg by the age 30++ she's still single...
prettygirl slalu cakap kakak dia busy...xmenyempat bnda2 mcm nih,,
tp insyaAllah next year kot,,tp x buat besar2 laa,,cukup ngn akad nikah jee...
yayahh,,i want to stress this part...
is it kalo kita kejar cita2 yg tinggi mcm ni,,
kta kna let go bnda2 remeh mcm getting married nih??
do we really have to choose between these two??
i'm talking about girls here,,
sbb yg slalu ada masalah nih kaum perempuan laa,,
kalo lelaki,,makin tinggi dia achieve makin hot-stuff lah mereka..
kan??
tapi kalo perempuan, makin tinggi achievement mereka,,
lagi anak dara tua lah mereka..betul tak??
lagipun recently,, a fren of mine adalaa bercerita kawan2 dia yg kawen awal mostly dh drop off school,and xkesahlaa sbb diorg kawen dgn dokter...
so,,latest trend is,, dokter2 lelaki kawen dgn wanita2 yg boleyy dibuat full-time housewife...
apakah??
so,, now,,kalo kta decide nk terbang lg jauh,,and do things a little bit extraordinare,, do we have to let go those lovey-dovey dreams??
what i mean of 'terbang lg jauh' here is,let say if we decide to join MERCY or WHO to work in third-world country or if we wish to do our intern in Oxford,,of course there's a long hard journey awaits us...does that mean we have to prepare ourselves that we're not going to get married??
haha,, i dont know...it keeps bothering me..
I just can't figure out the answer...
DO WE REALLY HAVE TO CHOOSE??
dts all i think,,
thx!
ms bebel-mouth said: he loves me,,he loves me not,,better not!



Sunday, April 19, 2009

a letter to ****...

dear abe,,

it's been for awhile (long 'while') i mean since we were in touch with one another...
i just don't know what went wrong between us,, between all of us i mean...
we used to share same laughs,,same gossips,,same 'making-faces' scenes, same 'ejek-ejek'-ppl-time,,but nowadays,, it seems that they're never exist...
what's wrong...
sometimes,, all of us think that it's kinda pathetic going around tracking you,,
try to keep in touch with u,, keep asking one another where have you been,,bla3,, but perhaps it just us..not you right??
what went wrong??
before school ends,, we just don't say bye-bye in a proper way..bt does it mean,, there'll never be any proper hye-hye after that??
what is actually goes wrong??
i managed to get your phone num,, everybody did too but after gallons of text msg sent,, tons of phone calls made,, all of us end up broken-hearted...is that fair??
i just cant figure out what is this all about...
are you trying to avoid us??what's wrong..to be frank,,all of us started to feel tired though,, feel sick at the same time...

dear our beloved ex-fren,,if this is what you wished for,, then of course,, it is our great honour to grant it...till we meet again (or not!),,
lots of hugs and kisses for our memories back then,,
thank you.

Yours faithfully,
-us-



ms bebel-mouth said: blog-mail~

Saturday, April 18, 2009

dear AYU, with love....

ayu,,happy 19th bday,,
and welcome to my cycle!!
love you soooo much and thx for calling this morning,,
mish gayut-ing with u like hewl!
haha,,these are the beday wishes that i made for you (5 minutes ago, i guess~)

#hopefully,, apa2 stupid curse that fell on your head will be distinguished immediately..phuhhh! (aku dh bomohkan dh~)LOL!
#ank berjaya jumpa somebody special yang sgt sopan santun and xtarek tudong ank mcm org gila!
#ank berjaya kontek abe-yg-sgt-membencikan-dan-nk-kawen-ngn-matsalleh-itu! haha,,aku tau ank dh ondway mengekol jejaka itu...i pray for the best!
#i wish that ank always stay happy as you always are..haha,,ank la wanita yg aku knayy yg selalunya cool jaa,, jarang nak bbay2~hee
#hope the three of us can finally date sama2!! (busanlaa slalunya termiss sorg~)
#always be happy with your family~
#haha,, dpt accomplished-kan misi ank nak kawen awal dr aku ngn minah!(kalo aku abeh stdy ank dok tercari2 lg,,ttau aa nk kata pa~)hee~
#hope you found your 'kesedaran-nak-stdy-awal-before-xm' tu ASAP!!adeyyla~
#i wish that our frenship will remain young! forever~
#jangan lemas2 dh bila swimming...so that ank dpt grad dr klas swimming 4.0-ly~ jia you!


haha,, enuff already... no more ramblings..haha,, so ayu,, once again,, happy 19th beday and semoga panjang umor and murah rezki...thx for being such a sweet fren time aku menggila ka,, nangeh tersebik2 ka,,ngejek2 ank ka,, takowt ngn minah ka, bla3...
haha..
LOVE U!!MWAHHHHXXX~



okeyh,,dts all for now,,
thx!


ms bebel-mouth said: kimi ga inakute sabishi!hee~

Wednesday, April 15, 2009

aster.philic day

yayy!today got genetics and english paper,,
meaning the last papers for midsem!
it supposed to be a cheery-meery evening,,
but unfortunately,, it does not turn out that way...
first,, aton is sooo demam that she become sooooo lembik and keeps on muntah2,,
series dia dh jd sgt lembik,, and she keeps on crying and sobbing(i dunno why),,
tp at last, this night her mom come to fetch her from ipoh,, lucky aa??

then, time abeh xm td balek naek rapid sbb malas tggu uncle yg sgt lambat,,
smpyy kt dpn caltex 2,, shiela plak terduduk x mampu berjalan,,
terkejut jgk sy,,apakah?
rupa-rupanya saudari shiela jd selembik itu sbb dia derma darah! apakah??
hairan sy,,macam mana dokter bley bg mnusia SEBESAR shiela tu derma darah,,
kaloo sekecik sy nih tapalaa jgk,, tidak paham sy,,adeyy... so sy dan beberapa rakan tlg laa pimpin shiela yg lembik bak kaen burok,, but still 'ketegaq' tu smpy tgga E..ngee~

pehtu,,lps nabila smpyy kt mais,, sy, nabila dan saudari zue g laa berjalan k dpn mcD unt tahan taxi..then ada sorg aunty chinese yg bwk taxi nih stop kt dpn ktorg,,
dia mntk rm10 nk g ss17!apakah?! as usual,, sy yg ska fight ngn pakcik2 taxi psayy hrga ni ckplaa nk rm6 jee...pehtu aunty tu suruh jgk naek,, rm8 dia bg,,zue ckp tapa,, ktorg carik taxi laen,, aunty tu paksa jgk naek taxi dia (stress sggh sy~),, n final sy kta rm7,, pehtu ktorg yg maleh bertekak ni naeklaa taxi tu..series makcik tu scary!weh,,adaka patot msa dia pusing,pintu taxi terbukak!diulang,, TERBUKAK! mak ai,, naseblaa tdak moto kt blkg..kalo x,, x smpt kawengg la ai..ceytte! aunty nih bwk sgt laa laju,,tp scary gk taxi dia sbb x ikot rules.dia pon xpkayy uniform..xsuka!enough wif that scary aunty~

smpy jee kt stesenn bus,, sy pon bergegas laa g kaunter trans..tnya akak tu nk tukar tket..n to my disappointment, akak tu ckp kt stu xbley tukar tket.. sb sy maleh nk tnya byk,, sy pon ckp xpelaa n terus mengekol abah..abah kata, "tok soh laa beli teket baru,sabar laa sat"....oleh sbb sy anak yg taat,, sy pon dgrlaa ckp abah..sekali,,bla nbila g mntk tukar,, akak tu bg bley x?!geramm sy..mayb arini muka sy bkn muka rezki kot...its okay~ sy dh givup on trying to change d ticket so kami bertiga balekk k mais without me changing my ticket..kn sy anak taat??hee~

naekk je rumah,, 'aisyah biase' announce dh nk stat GC...ceytte!sy lteyy tp apa bley buat,, esk pcik mara nk mai tgk...mna la tawu kot2 ada bakal bapak/mak mentua k..kalo umh semak,, x ke naya...n lbey2 lg ni mggu xm,, ofkozlaa umh sy nih super super semak!hee,,km2 nih menvakuum la satu rumah...lteyy tau dak,,lteyh! tp tapa,,pcik mara punya psayy...kami akur~
n finally near 10pm,, umh dh sgt santekk,,karpet pon dh sgt sedap dipijakk,,kami pon sgt seronok~ (adoyaii,,ayat apakah ini??)

so konklusinya ialah,,arini sy mmg x bermuka rezki n sy x qadha lg tdow sy,,on9 smpyy skrg..hee

oklaa,,
dts all,,
thx!

ms bebel-mouth said: im alive!

Tuesday, March 31, 2009

EXAM MOOD!

wuaaarrrrggghhhhhhhhhhh!!!
I wish that I can terminate any distractions rite now!
on this very moment!
pleassshhhhh~
it's all playing in my mind,, i know,,
it's all about me,, just me,,
tp,,how to throw them jauh2??
zhenme yang?!
i need to focus,, focus,, and focus!!
serius!

NO MS BEBEL-MOUTH BABBLING RITE NOW!
I SNAPPED HER ALREADY!
ceyyte~

Saturday, March 28, 2009

EARTH HOUR~

hmmm,,
this time around I dont feel like babbling too much,,
tired-mired sbb the whole day of overly-talking,,
I just feel like sharing some pics that I snapped for the Earth hour,,
we dont have so much fun because there's only four of us,,
but still we do enjoy ourselves,,
it's nice actually, to sit in total darkness,,
peaceful~
no babbling rite??
haha,,







ms bebel-mouth said: love the earth.save the earth.live the earth.

okeyh,, dts all,,

thx!


Thursday, March 26, 2009

HARI ex2 MENELEPON~

haha,,
memanglah bukan EX saya,,
saya mana ada seorang yang bergelar present pun untuk digelarkan EX,,(apakah??)
haha,, yang mengekol itu ex kepunyaan bayt n putri,,
haha,,seronok nampaknya kawan2 sy itu,,
even ex pon kn...
taniahlaa kt kwn2 saya itu,,

haha,, arini,, accidently sy yg giant ini telah menghempap Donna yg innocent itu,,
bersama-sama dgn kerusi yg gedabak plak 2,,
padan muka saya jgk,,sapa suruh maen conget2 kerusi tu,,
las2 terbalik dan menghempap donna,, double dose aa Donna kena,,
FADZLIYAH-si-Gedabak + KERUSI-yg-Gedabak~
tp tapa,, Donna cool je,,hee~
soorryyy DONNA,, x sengajer~

arini pon sy kena kurung ngan husmet2 sy,,
mentang2laa sy unik kt dlm rumah nih,, (sorang je wakil klas MARA A),,
tp smpyy hati dorg kurung sy kt luar,, (apakah??)
alkisahnya,, sy berkunjung ke rumah jiran di depan,,
dgn niat nk diskus soklan kuiz(hee~),,
bla nk masok umah jee,, tgk2 pintu terkunci,,
ADOIYAYYY! naseb baek sy dh siap berbaju kurung,,
kalo sy still pkayy bj tdow,, xke naya,,
adeyylaa~
berlarilah sy ke ofis maktam meminta kunci,,
panas betul sy~
aishhh!
kata mereka,, orang yg bertanggungjawab mengunci pintu tu ialah atun, zue n aisyah,,
adeyy,,tapa2,,mcm selalu,, sy kn baekk~

ni dh jd kesah sy dan husmet terchentaa,,
yayahh,, terchentaa~
(even mereka SUKA membuli sy,, tp saya x kesahh~ )
haha,,

okeyh,,
dts all,,
thx!

ms bebel-mouth said: xsabar nk buat experiment chem esk!!

Saturday, March 21, 2009

zai qian~

huu,,
malam ni sy dh kna balek shah alam,,
dan sy xtahu sy penin ape tahh time tu,,
saya suruh ayh saya bli tiket trans,,
which means pukul 10++,,
awalnya!!
wuaaa,, kalo saya smpyy awal dkt shh alam,,
and tdak taxi time 2,, lagi aa naya!!
wuaaa!!saya balek sgtlaa sekejap,,
baru pagi kelmarin saya smpayy rumah,,
mlm nih dh nk berangkat,,
apakah??

ohh,, saya balek sbb nk tolong adek saya isi borang,,
bukan borang kawen,, no no no~ (dia mna bley lgkh bendoyy!hee~)
semalam sampai pukul 3pg saya dan dia mengisi borang,,
unikl,, repair UPU,, maktab and the list goes on,,
adeyy,, kenapa smpyy pkol 3 pg?? sebab dia pegi kerja and blek pkol 2 pg,,
so, sy kena laa tunggu dia sambeyy berpoya-poya,,ngeh3,,

aduss,, banyak sebenarnya bnda terrifying yg menunngu sy di shah alam sana,,
*kuiz genetics
*rxn alkene (sy xbca lg)
*assgmnt islamic studies
*bnda-alah-projek-kimia
*wuaaa!apakah-apakah-apakah!

oklahh,, im trying to break a record down here,,
study kt rumah! (REALLY?)
saya terpaksa,terpaksa dan terpaksa!
plus,, im putting some extra effort this time, remember??


okeyh,, dts all i think,,
thx!



ms bebel-mouth said: tunggu *tuuttt* jatoww dari langit sudeyy~

Friday, March 20, 2009

be grateful for everything~

last night seriously i realized something,, (nk sentimental sket,buleyy?) masa tu sorang2 kat atas bus AB menatap waktu malam (ceyyy~) di sebelah sorg kakak indian neh... wahh,, saya memang sangat malang...bila time saya trauma dekat indians, series sy duduk kt atas bus sebelah indians...bila kakak indian 2 turon kt klang,, naek pulak lelaki indian duduk sebelah saya...apakah?? im not giving any statement yg berbau racist,, tp due some veghi2 scary-traumatic incident happened the night before,, series saya jadi trauma...tp really i try my hard nk overcome this feelings.. come on laa,, saya super-fuzzy-fadzliyah (i repeat, fuZZy fadzliyah not fuSSy fadzliyah)...tp las2 saya naek taxi sorg2 jugak..pakcik taxi nih sgtlaa baekk,, dia ckp sopan jee,, tp act sy bkn nk crita psal dia pon sbnrnya...



actually,, im grateful to have my friends all around me...it doesn't matter,, kawan baru ke,, kawan lama ke,, kawan lama tapi baru berkawan ke,, kawan baru tapi dh lama berkawan ke,,bla3...tp series this group of ppl do play a big role in my life..rsanya kawan2 jgk yg buat sy selesa for being single...i mean certain ppl do think their life as pathetic bla dorg single,, for me adalaa kekurangan dia,, but still i do enjoy my life (a lot!) because of my friends...and i guess i do learn smtg frm them,,hmm~



#mak-napa saya letak mak saya dlm list kawan2??sbb my mom my bestfriend..siries i cant survive w/out calling her even for a day...hari2 saya kol mak saya..biarlaa org cakap saya anak manja pon,, tp frankly speaking,, saya bukan anak manja mak saya,,kalo saya nk smtg baek sy mntk kt abah saya,,lg cepat dpt.. i told u,, my mom my bestfren..so sy akan kol n citer sume bnda kt mak saya,, sy g nonton wayang ke psal crush sy ke...tp i dunno y, lately kalo bab crush segan dh nk citer kt mak sy,, sbb mak slalu ckp..."XPYH KAPEL laa" hee~



#aminah- of cos i learn soo much from her (influenced actually~) sebab saya sudah lama kawan sama dia...since dari asma lg... tp lately, sy sgt terharu time dia kol sy time dia bru smpyy dr kemboja..iskk2,,sy sgt terharu! tp from aminah,, i noe smtg,, tak salah kalo sometimes kta jd org yg betul2 hold to our prinsip... even nmpk keras kepala and complicated mcm mna pon,, but still mmg xsalah...and series kta akan nmpk mcm org yg very indipendent (btoyy x spelling??rsa smtg wrong jahh~) and strong... n i noe,, aminah mcm tu sbb life experience dia..but still up until today, saya sangat salute sama dia!


# ayu n roneza- 'happiness is something you enjoy not create'... both of them really make me understand this phrase so much... life is not something that you should keep on complaining,, but sometimes those imperfectness can be turned into happiness if you see it on the positive side... cut it short, jz be grateful to your life and you're going to be happy...yess,, just be grateful...and you'll be paid,, on your own way...

# shiela- saya sgt2 kagum dgn shiela.. even saya baru je kenal shiela tp we get along together well... for me, shiela is such a strong girl... dia boleh citer pasal arwah mak dia dengan penuh bahagia...series,, at the first place,, saya memang takut nak tanya pasal mak dia, tapi lately saya discover, dia tak penah rasa sedih pon bile citer pasal mak dia,, happy jerr... bila tengok shiela,, saya tringat one thing yg Teacher Rozana penah mentioned,, when a person we loved so much leave this world,, just make sure he/she never leave our heart~ rite??

# akhtar - this guy really proved to me that 'usaha tangga kejayaan'...ceyywah~ nak tawu nape?? haha,, sebab saya tahu dia sgt struggle untk success dlm spm.. series i saw him worked so hard every single day (walaupun sy hari2 kacau dia stdy, hee~)..dia sgt terer add maths..yahh,, dia prof addmaths dlm klas sy dulu... tp yang slalu kantoikan akhtar is other subjek laa esp english..haha,, every good deeds will be paid, remember?? haha,, he's currently in Mesir rite now,, doing medic...nice rite??haha,, congratz Akhtar and keep on the burning spirit,, yeahhh! haha,, kt MSU ni pon i ada kenal sorg with those burning spirit that really inspired me..haha,, kantoi laa saya selalu mengushaa dia...ngeh3,, tp tapa,, niat tu baekk..haha! i jz want to acknowledge him as 'Mr-Semua-Orang-Sama-je' (winx!)..dia pon dpt results yang agk gempak jgk..congratz neh~ so this sem i really have to put some effort, really!

i just mentioned a few names... there's so many of them but this post dah jadi sgt panjang...saya x suka tules blog panjang2,, and this post dh jadi overly 'rojak'...aiyyaa~
i strictly want to state here that i value friendship more than anything else,,no joke!
hee,, untuk semua yang terasa dia kawan saya,, even how bad that sometimes i treated you, or even how not nice you guys treated me,, seriesly,, i love you~
mwaaahhhhhhhhhhxxxxxxxxx!!!!!


ms bebel-mouth said: jiwang laa pulak arini~


haha,, oklaa...
i think that's all for now..
luv u all,,
mwahhhxx!

Friday, March 13, 2009

academic excellent award



haha,, MSU Academic Excellent Award....


excellent sgt kah?? others YES!,, but me................hmm,, buleyy laa~


the ceremony start around pukul 2.30ptg,, tp Datuk presiden 2 smpyy pkoyy 3.30ptg.. biasa lah,, sumua VIP begitu kan??




yayahh,, dpt laa sekeping sijil dan sekeping kupon cd gambar yang perlu kami semua kena tuntot minggu hadapan... tp sijil kurang santekk,, x sebesh sijil anugerah pengetua dulu (even sijil tu pon xdelaa santekk sgt) tp yg ni lg kurang santekk... tp tapalaa,, tak kesah pon sebenarnya...


yang penting dapat mencapub kt atas pentas.. jadiklaa~




emm,, sempat juga men'snap beberapa ngn husmet2 terchentaa,, walaupun mereka agak membuli saya tadi dan memang nak tdow kt luar mlm nih,, tapi xpe,, sy kn budak baekk.. (putri,aishah,atun,nabila n BAYT!-naseb baik saya ini baik hati tahu!)...gerammm~




here is some piece of the pics~




okeyh..dts all,,
thx!
ms bebel-mouth said: baju bertuah sy~

Friday, March 6, 2009

CAKE-EATING-MONSTER

presenting,,




JENG JEJENGGGGGGGGG~




the CAKE-EATING MONSTER!!!!








Reason why this particular nice, warm young lady turns into scary monster


# Just yerterday itself, she had eaten 1 cupcake + 1 big slice of creamy-chocolatey choc cake


+ 2 slices of double-creamy blackforest cake..


Reasons why she had digest that much of cakes

# terjumpak satu cupcake yg ada gmba kereta lembu atuk

#bday husmet dia,, (ada 2 bjik kek kot~)

Konklusinya,, this lady felt soo bersalah that on particular night dia tido pkol 4 pg..why? kunun2nya nk bg those cakes well-digested~ ( are there such thing?) wonder~

anyway,, on this day Miss Cake-Eating-Monster would like to wish HAPPY 19th BEDAY to my lovely,stunning hausemate,, Nik Tik Hajar Aishah Ismail...May the force will always be with you,, and lead a full, happy life,,ever!

To atun dearie,, HAPPY BELATED BEDAY to Nur Shazatun Mohd Nor...Hopefully all your 'masalah rumahtangga' will settle down...hee,, (kalo dh jodoh tu aton,,wttodo~)

i think thats all for now,,

thx!

ms bebel-mouth said: farking fat!


Saturday, February 28, 2009

SOUVENIR from Russia~

hi,,

ini tag dari neza,,
sorry byk2 neza sbb skrg bru boley reply souvenir anda...
this tag wants us to describe 10 facts about ourselves...
i jz figured out this ten-ty facts bout me,,
hee~



1. Nama saya Fadzliyah Mohd Rafidi... Age 19...n saya anak mak dgn abah saya~hee

2. Saya suka makan pasembor padang kota...hehe,, mau kawen dgn org Penang boley?? (siapakah?)hee~

3. Ohh,, saya juga sgt suka berposing.. Saya jd begini sbb pengaruh seorang makcik yang bernama Aminah yang saya kenal suatu ketika dahulu... rasanya makcik tersebut seorang hantu kamera,,benarkah? ngeh3~

4. Yahh,, i'm a lone ranger. dikalahkan oleh adek2 ku (apakah??)...tp ada seorang nenek kebayan yang juga saya kenal suatu ketika dahulu pernah berkata, " apalah yng mnarek dgn kapel??wt saket pala jahh~".. Betulkah nek?? saya pon x tahu sbb sy mmg tidak berani murka dgn arahan nenek ... atau adakah nenek dh men'cursed' sy?? tidak tahulah~

5. Mmm,, sy sdg berusaha mematangkan diri sy dgn jayanya. yayah,, usaha sy nmpknya ada a bit progression... sb?? hee,, sy sdh boley mencontrol 'ketawa antu' sy yg menakutkan itu... mak sy musti sgt bangga...tp,, semalam apabila sy bertemu dgn nenek ayu,, tiba-tiba penyakit sy tu bertandamg kembali...adeyh,, susah2 i kontrol.. Ayu, ank aa neh~
tapa2,, usaha tangga kejayaan...

6. Sy rasa sgt bahagia bila sy sampai di dpn pintu G 1317, tiada sepasang kasut atau selepar pon yg mencapub di situ... semuanya tersusun dgn sgt santekk nya kt atas rak.. suka2~

7. Hee,, sy suka bila dpt tengok 'atuk kulum senyum' dan 'kereta lembu' nya... *winx*!

8. sy sgt tidak suka bau susu tepung! adeyyla~

9. sy sgt suka balek ke rumah~

10. aa?? *speecless sudeyy*~

i dont feel like tagging someone else,, so never mind....

okeyh,, wish myself a whole new spirit for sem 3,,

jia you!

hee,,

dts all,,

thx!

ms bebel-mouth says: im looking forward to visit kms tomorrow!

Tuesday, February 10, 2009

akibat cuti xsma ngn org II

hmm,,
this 2-3 days,,
i jz spend my time doing un-*something* stuff,,
youtube-ing,,mysoju-ing,,facebook-ing,,fs-ing,,ym-ing (ym pn ngan kwn2 msu jelaa~),,
n d list goes on,,
tp td,, time belek2 a fren pnya page fs,, i found this!




jz one word:
SMILE!


i feel like telling a story,,
but believe me,, im such a *marvelous* story-teller (dts wt a fren said),,
but certainly not a story-writer,, anyway,, these are some facts about *smile* that i found
while surfing (on the net,ofkoz) jz now....

# if you're not using your smile, you like a man with a million dollars in the bank with no check book~

# don't cry because it's over, smile because it happened.. (dis one i kurg phm,,anyone?anyone?)

# a smile is a language that even a baby understands~ (inikan pula org tua,,adeyy~)

so,, smpyy sni jelaa,, taknak bg byk2,, x larat nk cari,,
hee,, so,, 2 my fellows out there,, jz smile,, xrugi pon,,
lg2 kalo senyum dkt sy,, sbb......ntah!haha
tp senyum jelaa!


dts all,,
thx!


ms bebel-mouth says: atas saranan seorang rakan unt 'polish'kn english, i've decided to write in fully eng,, tp cannot help it,, sbb rojak itu sodapp~ngee

Friday, February 6, 2009

akibat cuti x sama ngan org~

haha,,
inilah akibatnya kalo cuti xsama ngan kwn2 yg len,,
pekdahnya,,dok terperok kt rumah sorg2,,
on9,,buang msa dpn pc,,
but3...tgh dgn busannya sy tgk vc2 kt youtube,,tba2 tingat lagu nih,,
dgn pantasnya sy search lagu ini,,
mmglaa ada, sbb lgu ni mmg sgt feymes,,
satu ketika dlu,,n i bet skrg pon rmay jgk org yg tawu,,


guess what.................
it's BARNEY & FRIENDS' song-I luv U!
i luv this song so much,,
so much childhood memories in it,,
hee,,
i reminds me how me n my brother will sit in front of tv,,
n keep wondering hw that biggy-barney turns that tiny,,
n everytime barney and his human-friends together with his dino-sis n bro say gudbye,,
and they sing this song, we'll be crying like hell, (kids,ok??)
hee,,nway,,here's the vc,,
hope u njoy it,, nostalgia~

video

haha,,
dts all,,
thx!





ms bebel-mouth says: ngantoknya!!!

Tuesday, February 3, 2009

5hengget yg cinonett~




haha,,

dari manakah sy dpt rm5 yg cinonet ini??

thx 2 alwy anyway,,

gara-gara dia nk iron duet dia yg 'bkedut' sejuta 2,,

dgn penuh bangganya dia on iron 2 dgn level yg plg hot skali,,

pastu,,dgn penuh tragisnya,,

duet rm5 yg normal itu bertukar mnjadi kecik serupa itu,,
serius,, dis is d fes little rm5 i've ever seen,,

hee,,skrg sy dlm usaha unt memujuk beliau menyedekahkan duet tersebut kpd sy,,

hee,,cumeyl weh,,kalo ltk dlm album kn besh,,

biar duet malaysia jaa pon,,

haha,,


dear Alwy...

hopefully during this afta-spm break,,

u'll enjoy urself,,mengGEMOKkan diri yang sedia gemok,,

bkepit ngn mak puas2,,get dt sacred driving licence

n lastly,, a million-trillion gudLux 4 ur upcoming rSults!(haha)


dts all,,

thx!





ms bebel-mouth says: a woman w/o a man is like a fish w/o a bicycle...(aa??wteva~)

Monday, February 2, 2009

again, huhh??

haha,,,
i remember mNah's xpression last nite when i told her dt im starting my blog,,AGAIN!
n her expression was jz, "makesure this time dont stop tgh jln, ok??",,
haha,,LOL!....ayeaye cptain!

yeahh,,im starting my new blog,, n i wish dis time it's going to 'tahan lama' laa,,
haha,, im jz filling my 3 weeks hols doing *smtg*,,
dts all,,
wuraittt,, frens,,, do support me keyh,,
leave ur kumengs (plzz?) n njoy!
haha,,

wokeyh,, dts all,,
zai jian~


ms bebel-mouth says: " one door closed, 9 doors open!" (???)